Madickens pannkakor

Madickens pannkakor

ca 10 pannkakor

Här bjuder vi på pannkakor utan ägg och mjölk. Servera efter smak med sylt, frukt eller bär!

Ingredienser

  • 7,5 dl havre- eller risdryck
  • 5 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl flytande mjölk- och sojafritt margarin
  • alt 50 g smält mjölk- och sojafritt margarin
  • mjölk- och sojafritt margarin att steka i

Tillagning

  1. Blanda mjöl och bakpulver väl och tillsätt salt.
  2. Blanda margarinet och den valda vätskan, och häll det i mjölblandningen.
  3. Blanda allt till en klumpfri smet.
  4. Häll lite margarin i pannan och knappt 1 dl smet. Försök att fördela ut smeten så mycket det går för att få tunna frasiga pannkakor.
  5. Stek gyllenbruna och njut!

Hitta fler allergianpassade recept på allergia.se/recept

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Astma och Allergiförbundet