Madickens pannkakor
Madickens pannkakor
ca 10 pannkakor
Här bjuder vi på pannkakor utan ägg och mjölk. Servera efter smak med sylt, frukt eller bär!
Ingredienser
- 7,5 dl havre- eller risdryck
- 5 dl vetemjöl
- 3 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 0,5 dl flytande mjölk- och sojafritt margarin
- alt 50 g smält mjölk- och sojafritt margarin
- mjölk- och sojafritt margarin att steka i
Tillagning
- Blanda mjöl och bakpulver väl och tillsätt salt.
- Blanda margarinet och den valda vätskan, och häll det i mjölblandningen.
- Blanda allt till en klumpfri smet.
- Häll lite margarin i pannan och knappt 1 dl smet. Försök att fördela ut smeten så mycket det går för att få tunna frasiga pannkakor.
- Stek gyllenbruna och njut!
Hitta fler allergianpassade recept på allergia.se/recept